04 maart 2019

Berdine van Eerden en Marnix Smit

Artikel
Ervaringen

Berdine van Eerden en Marnix Smit bouwden hun woning in particulier opdrachtgeverschap in Boddenkamp:

"Al een paar jaar bekeken we bestaande woningen, maar dat was het allemaal net niet. Van vrienden hoorden we dat ze hier net achter gingen bouwen. Dat maakte ons nieuwsgierig, dus zochten we contact met de gemeente. We hadden geluk, er was net een kavel vrijgekomen. We hebben een optie genomen en zijn aan de slag gegaan.

het mooie van particulier opdrachtgeverschap is dat je letterlijk begint met een blanco A4. Je hebt alles zelf in de hand en kan echt iets unieks neerzetten. Met een vol Pinterestbord gingen we naar de architect en werkten we ons plan uit. Dat plan hebben we voorgelegd aan meerdere aannemers. Dat was heel fijn, want als je zelf de leiding hebt, is een goede band met de mensen waarmee je samenwerkt extra belangrijk. Een goede aannemer wijst je op praktische zaken waar je zelf niet aan hebt gedacht.

Het was soms schipperen tussen wensen en budget. Er zijn zeker onderdelen geschrapt en aangepast. Je moet wel flexibel zijn als je zelf bouwt. Het vraagt ook een hoop tijd en is zeker intensief. Maar dat vergeet je ook allemaal als je er eenmaal woont. Als we nu naar onze oorspronkelijke ideeën kijken is het echt zo geworden als we wilden. Wij gaan in de toekomst nog eens bouwen, want het proces is echt leuk!"

We hebben geweldige kavel projecten voor jou in Enschede

We hebben geweldige kavelprojecten voor jou in Enschede

Interessant?