Project

Boddenkamp

  • pie_chart 2 Deelplannen
  • aspect_ratio 105 Kavels
  • shopping_cart 0 Beschikbaar

Deelplannen

Oppervlakte: 
116 - 524 m2
Prijs 
€ 92.153,60 - € 213.400,00
Stadsdeel 
Centrum
Roombeek slider 2

Leven in een wijk die je raakt

Bouwen doe je met heel je hart: het is een immers een bijzondere investering in lekker leven. Of je nu kiest voor een woning voor je gezin, met zijn tweetjes of gewoon lekker voor jezelf, in Boddenkamp kun je met recht kiezen met heel je hart. Het is namelijk een uniek project: ruim 120 kavels waar je een grote mate van vrijheid in kavels hebt. Wanneer je kiest voor Boddenkamp, dan kies je voor een kindvriendelijke wijk midden in het hart van Enschede. Een wijk die je raakt.

Boddenkamp ligt tussen de Boddenkampsingel, Hengelosestraat en de Deurningerstraat en is ontstaan in de tijd van de industrialisatie. Dat kun je onder andere zien aan het type woningen in de wijk: van singelwoningen tot aan arbeidswoningen. Het gebied heeft een enorme opfrisbeurt gekregen. Door de grote mate van vrijheid, de wisselende kavelgroottes en de aanleg van een prachtig nieuw park, is Boddenkamp uitgegroeid tot een woonwijk waar het heerlijk wonen is. En ook fijn: door de centrale ligging is een uitstapje naar het Van Heekpark of juist het bruisende centrum zo gemaakt. Wil je wat verder weg, dan kun je gebruik maken van de snelle buslijn die de wijk met Roombeek, Enschede-Noord en het centraal station verbindt. Kortom, een perfecte uitvalsbasis om te leven, hoe je gezinssituatie ook is!

In Boddenkamp kun je kiezen uit verschillende kavels, waar je zelf je eigen kavelbreedte kunt bepalen. Je kunt wonen aan het park, in de straatjes en in riante woon-werkvilla’s. Het nieuwe park vervult een centrale rol in de wijk en is aangelegd met natuurlijke materialen. Langs dit bijzondere park worden grachtenpanden gebouwd met wisselende gevels.

In de omringende straatjes vind je nog veel meer architectonische hoogstandjes. Hier is er voor elk wat wils beschikbaar, of je nu gaat voor een twee-onder-één-kap of vrijstaand. Tot slot zijn er in Boddenkamp een aantal kavels te vergeven voor riante woon-werkvilla’s. Een unieke kans om statig en riant te wonen midden in het centrum van de bruisende stad.

Op de kaart iets verderop vind je alle eventuele beschikbare kavels en prijzen.

Voor Boddenkamp is een bestemmingsplan en een beeldkwaliteitsplan opgesteld. In dit plan staan de spelregels waaraan je je qua architectuur moet houden. Je zou hierbij kunnen denken aan eisen voor de positie van de voorgevel, het materiaal van de kap, de breedte van de kavel of de maximale bouwhoogte. Voor Boddenkamp gelden verschillende beeldeisen voor wonen aan het park, in de straatjes en voor de woon-werkvilla’s. In de technische brochure vind je een volledig overzicht van deze beeldeisen. Om er zeker van te zijn dat je een positief advies krijgt van de welstandscommissie, is het verstandig om je ontwerp in een vroegtijdig stadium te bespreken met de stadsbouwmeester (handleiding afspraak inplannen). Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op www.enschede.nl.

Dit project bouw je op basis van particulier opdrachtgeverschap. Wat dat betekent lees je onder een kavel kopen.

Wil je meer informatie over dit project? Hieronder download je onze brochures:

Rogier en Moira Dommeck bouwen hun droomhuis in Boddenkamp.

“De start van de bouw was een bijzonder moment. Gezamenlijk met de andere bouwers en optanten hebben we in samenwerking met de gemeente de letters ‘Boddenkamp’ onthuld. Ikzelf ben gevraagd om een woordje te houden tijdens deze officiële starthandeling. De kern van de boodschap luidt: unieke locatie door aanwezigheid van groen, levendigheid en een goede bereikbaarheid van uitvalswegen. Maar de werkelijke uniekheid wordt gevormd door het nu al aanwezige buurtgevoel. Door het Particulier Opdrachtgeverschap hebben we als toekomstig bewoners problemen gedeeld, oplossingen verzonnen en alternatieven onderzocht. Dit delen van kennis, gevoel en emotie maakt dat er een grote mate van betrokkenheid en verantwoordelijkheid is, waarvan we allemaal de vruchten plukken. We gaan er een mooie wijk van maken!”

Bekijk hier de dronebeelden van de wijk Boddenkamp. Behalve Boddenkamp laat dit filmpje ook beelden van 't Vaneker zien.

alternative text

Geïnteresseerd in dit project?

Ben je geïnteresseerd in deze kavels, neem dan contact op met Bureau Kaveluitgifte van de gemeente Enschede. Of schrijf je vrijblijvend in via de belangstellendenregistratie voor een woningbouwkavel van de gemeente Enschede.

Belangstellendenregistratie
Contact

Interessant?

Andere projecten