Project

Bouwen in de Wijk II

Start in 
(planning) eerste helft 2021
Oppervlakte: 
0 - 0 m2
Prijs 
0,00
Type woning 
Twee-onder-een kap
Vrijstaand
Stadsdeel 
Noord
Oost
West
Slide 1 Bouwen in de Wijk II
Slide 2 Bouwen in de wijk II

Bouwen in de Wijk II

Al jaren kom je langs dat ene onbebouwde plekje in de wijk, die mooie kavel waar je je al helemaal ziet wonen! Herkenbaar? Wie weet kun jij dat plekje wel bemachtigen. Onder de naam Bouwen in de Wijk II hebben wij namelijk verschillende kavels beschikbaar die verspreid over de stad te vinden zijn. Het zijn vaak kleinschalige kavelprojecten met een grote mate van vrijheid. Zit jouw kavel ertussen?

Op dit moment zijn we nog aan het inventariseren welke locaties in aanmerking komen voor dit project.

Bouwen in de wijk betekent ook dat je bouwt in een gebied waar alles al klaar is. De wegen zijn aangelegd en alle nutsvoorzieningen, zoals gas, water en elektra, zijn aanwezig. Ook de groene openbare ruimte is compleet aangelegd en vaak ook al volwassen. Dat betekent mooie, volgroeide bomen en goed onderhouden struiken en perken. Een kavel biedt dan ook volop kansen om zorgeloos te bouwen. Alles is immers al gereed, behalve je eigen woning. Je kunt je dus volledig richten op het ontwrpproces dat je samen met de architect van je keuze opstart.

Wanneer je kiest voor een kleinschalig project dat onder Bouwen in de Wijk II valt, dan dien je je te houden aan de spelregels die in het bestemmingsplan en de welstandsparagraaf zijn opgesteld. Het is dus belangrijk dat je ontwerp past binnen de architectuur en uitstraling van het omringende gebied. Denk hierbij aan eisen voor de minimale dakhellingshoek, de maximale nokhoogte en de positie van het hoofdgebouw binnen het bouwvlak. De stadsbouwmeester kijkt graag met je mee om te kijken of je ontwerpwensen aansluiten bij de omgeving. Daarmee vergroot je de kans op een positief advies van de welstandscommissie.

Dit project bouw je op basis van particulier opdrachtgeverschap. Wat dat betekent lees je onder een kavel kopen. Meer informatie over dit project verschijnt op deze website zodra de woningbouwkavels in de verkoop gaan.

 

alternative text

Geïnteresseerd in dit project?

Ben je geïnteresseerd in deze kavels, neem dan contact op met Bureau Kaveluitgifte van de gemeente Enschede. Of schrijf je vrijblijvend in via de belangstellendenregistratie voor een woningbouwkavel van de gemeente Enschede.

Belangstellendenregistratie
Contact

Interessant?