Project

De Driehoek

 • pie_chart 1 Deelplannen
 • aspect_ratio 13 Kavels
 • shopping_cart 0 Beschikbaar

Deelplannen

 • De Driehoek
  • aspect_ratio 13 Kavels
  • shopping_cart 0 Beschikbaar
Oppervlakte: 
339 - 624 m2
Prijs 
€ 97.000,00 - € 144.400,00
Stadsdeel 
Oost
Slider 1
Slider 2

Nieuwbouw in bestaande wijk

Glanerbrug biedt een unieke kans voor mensen die het huis van hun dromen in deze gezellige dorpskern willen bouwen. In een bestaande woonwijk worden kavels uitgegeven voor woningen, waarbij de diepe tuinen een oase van rust en mogelijkheden biedt. Voor wie graag in een wijk met geschiedenis en toch comfortabel wil wonen, krijgt met De Driehoek alle kansen.

De Driehoek ligt, zoals de naam al aangeeft, in een driehoek tussen de straten Broekheenseweg, Keppelerdijk en Schipholtstraat. Ben je liefhebber van het landelijke buitengebied? Of juist op zoek naar de gezelligheid van een dorp? Beide liefhebbers worden op hun oogwenken bediend. Elke dag weer ben je overal dichtbij: de bruisende binnenstad van Enschede voor de vele winkels en terrassen, de rust van de natuur in het buitengebied of het gezellige verenigingsleven in het dorp. En het allermooiste is wel dat de meeste diepe tuinen grenzen aan de natuurlijke Heutinkbeek. Een perfecte combinatie voor mensen die van stads, dorps én natuurlijk wonen houden.

De kavels zijn veelal smal en diep van opzet, maar altijd ruim. Het vrije uitzicht van de meeste kavels op de Heutinkbeek en het groene ‘achterland’ versterkt het buitenlevengevoel en zorgt ervoor dat de ruimtebeleving optimaal is. Op een drietal kavels kun je geschakeld bouwen, maar ook vrijstaand of twee-onder-1-kapwoningen zijn in dit plan mogelijk. Er is veel vrijheid in het ontwerp mogelijk, zodat je met je eigen architect je ideaalbeeld kunt schetsen. Wel moet je woning voorzien zijn van een kap, maar verder zul je ervaren dat je veel mogelijkheden hebt!

Voor De Driehoek zijn er stedenbouwkundige randvoorwaarden opgesteld. Deze randvoorwaarden vormen de spelregels waaraan je je moet houden. In het kavelpaspoort vind je een samenvatting van de spelregels. Dit paspoort is hieronder te downloaden. Om er zeker van te zijn dat je een positief advies krijgt van de welstandscommissie, is het verstandig om je ontwerp in een vroegtijdig stadium te bespreken met de stadsbouwmeester (handleiding afspraak inplannen).

Enkele specifieke beeldeisen

 • Maximum nokhoogte: 10 meter
 • Maximum goothoogte: 6 meter
 • Kap is verplicht, de vorm hiervan is vrij
 • Nieuwe bebouwing sluit aan op de bestaande lintbebouwing
 • Materiaal- en kleurkeuze is vrij. Glimmende of geglazuurde materialen zijn niet toegestaan

Wil je meer informatie over dit project? Hieronder download je de volgende documenten:

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op www.enschede.nl.

Dit project bouw je op basis van particulier opdrachtgeverschap. Wat dat betekent lees je onder een kavel kopen.

 

alternative text

Geïnteresseerd in dit project?

Ben je geïnteresseerd in deze kavels, neem dan contact op met Bureau Kaveluitgifte van de gemeente Enschede. Of schrijf je vrijblijvend in via de belangstellendenregistratie voor een woningbouwkavel van de gemeente Enschede.

Belangstellendenregistratie
Contact

Interessant?