Bouwen in Wijk 2
Project

BIW II Poolmansweg

 • pie_chart 1 Deelplannen
 • aspect_ratio 3 Kavels
 • shopping_cart 0 Beschikbaar

Deelplannen

 • Poolmansweg
  • aspect_ratio 3 Kavels
  • shopping_cart 0 Beschikbaar
Oppervlakte: 
267 - 488 m2
Prijs 
€ 87.552,00 - € 136.207,00
Type woning 
Twee-onder-een kap
Vrijstaand
Stadsdeel 
West

Bouwen in de Wijk II

De verkoop van de kavels Bouwen in de Wijk II is van start gegaan! Al jaren kom je langs dat ene onbebouwde plekje in de wijk, die mooie kavel waar je je al helemaal ziet wonen! Herkenbaar? Wie weet kun jij dat plekje dan nu wel bemachtigen. Onder de naam Bouwen in de Wijk II hebben wij namelijk 10 verschillende kavels beschikbaar die verspreid over de stad te vinden zijn op zes verschillende locaties: Dr. van Damstraat, Leliestraat, Klein Boekelerveldweg, Schipholtstraat, Zuid Esmarkerrondweg en Poolmansweg. Het zijn vaak kleinschalige kavelprojecten met een grote mate van vrijheid. Zit jouw kavel ertussen? Dan is dit je kans om een kavel te bemachtigen, want zeg nu zelf, wat is er nu fijner om in je eigen bekende en vertrouwde wijk, waarvan de infrastructuur al gereed is, een eigen woning te bouwen! Elke locatie heeft zijn eigen pagina op deze website. Klik op onderstaand tabblad voor meer informatie over de kavels aan de Poolmansweg. Natuurlijk ben je nieuwsgierig naar de locaties en ga je vast en zeker een kijkje nemen bij de kavel die jouw interesse heeft. Weet dan, dat alle kavels nog niet bouwrijp zijn, maar dit gaat de komende maanden gebeuren.

Kavel 1:

 • 488 m2
 • € 136.207,00 incl. BTW

Kavel 2:

 • 267 m2
 • € 87.552,00 incl. BTW

Kavel 3:

 • 268 m2
 • € 87.880,00 incl. BTW

PDFPoolmansweg kavelpaspoort.pdf

PDFWelstandsparagraaf Dorpse linten.pdf

Bouwen in de wijk betekent ook dat je bouwt in een gebied waar alles al klaar is. De wegen zijn aangelegd en alle nutsvoorzieningen, zoals gas, water en elektra, zijn aanwezig. Ook de groene openbare ruimte is compleet aangelegd en vaak ook al volwassen. Dat betekent mooie, volgroeide bomen en goed onderhouden struiken en perken. Een kavel biedt dan ook volop kansen om zorgeloos te bouwen. Alles is immers al gereed, behalve je eigen woning. Je kunt je dus volledig richten op het ontwerpproces dat je samen met de architect van je keuze opstart.

Wanneer je kiest voor een kleinschalig project dat onder Bouwen in de Wijk II valt, dan dien je je te houden aan de spelregels die in het bestemmingsplan en de welstandsparagraaf zijn opgesteld. De welstandsparagraaf per locatie zijn te vinden in het tabblad 'Locaties'. Het is dus belangrijk dat je ontwerp past binnen de architectuur en uitstraling van het omringende gebied. Denk hierbij aan eisen voor de minimale dakhellingshoek, de maximale nokhoogte en de positie van het hoofdgebouw binnen het bouwvlak. De stadsbouwmeester kijkt graag met je mee om te kijken of je ontwerpwensen aansluiten bij de omgeving. Daarmee vergroot je de kans op een positief advies van de welstandscommissie. Om er zeker van te zijn dat je een positief advies krijgt van de welstandscommissie, is het verstandig om je ontwerp in een vroegtijdig stadium te bespreken met de stadsbouwmeester (handleiding afspraak inplannen). 

Dit project bouw je op basis van particulier opdrachtgeverschap. Wat dat betekent lees je onder een kavel kopen.

 

alternative text

Geïnteresseerd in dit project?

Ben je geïnteresseerd in deze kavels, neem dan contact op met Bureau Kaveluitgifte van de gemeente Enschede. Of schrijf je vrijblijvend in via de belangstellendenregistratie voor een woningbouwkavel van de gemeente Enschede.

Belangstellendenregistratie
Contact

Interessant?