• aspect_ratio 67 Kavels
  • shopping_cart 0 Beschikbaar
Oppervlakte: 
590 - 1.063 m2
Prijs 
€ 200.800,00 - 315.600,00
Type woning 
Vrijstaand
Stadsdeel 
Zuid
Het Buitenveld
Het Buitenveld

Levendig en vrij in het Buitenveld

Het Buitenveld is een unieke kans om te gaan wonen in het landelijke deel van het project Het Brunink. Het is het laatste deel van dit gebied dat bebouwd mag worden. De kavels zijn ruim, waardoor het gevoel van vrijheid en rustgevende privacy nog eens versterkt wordt. Wanneer je door de wijk rijdt, ervaar je de groene sfeer en merk je direct de ruime voortuinen op. Levendigheid in de wijk ontstaat doordat veel verschillende types woningen zijn toegestaan. De creativiteit en eigen inbreng van de particuliere opdrachtgevers hebben van het woongebied werkelijk een uniek plekje in Enschede gemaakt.

Buitenveld straalt volop landelijk wonen uit. Dit komt niet alleen door de ligging in de groene en rijke natuur, maar ook door het ontwerp van het gebied en de beeldcriteria waaraan het ontwerp van de woning moet voldoen. Zo slingeren de wegen door de wijk en is de bebouwing op een losse en speelse manier aan de weg gepositioneerd. Dit zorgt voor verrassende doorkijkjes op het groen van de tuinen en van de omgeving. Bovendien liggen de woningen wat naar achteren op de kavel en zorgen zo voor ruime, sprekende voortuinen.

Aan de hoofdader, Groot Bruninkstraat, liggen verschillende woonvelden met elk hun eigen karakter. Op woonveld Buitenveld worden gefaseerd ruime kavels uitgegeven veel vrijheid in het ontwerp. De kavels variëren van circa 550 m2 tot ruim 1.000 m2. Door de ruimtelijke en speelse positionering van de woningen op de percelen, zijn er veel verschillende kavelvormen ontstaan. Daarmee heeft elke kavel zijn eigen unieke karakter en kun je kiezen uit een veelzijdig aanbod. Het Buitenveld biedt je volop gelegenheid om je eigen plan te trekken. Letterlijk, want er is van alles mogelijk: van bouwen met meerdere lagen tot aan een gelijkvloerse woning met een plat dak, het kan allemaal.

Voor Buitenveld is een bestemmingsplan en een beeldkwaliteitsplan opgesteld. De visie is dat er een woongebied gerealiseerd wordt, waarin afwisseling en individualiteit centraal staan én dat tegelijkertijd de sfeer uitstraalt van landelijk wonen. Dit landelijke gevoel wordt mede bepaald door de uitstraling van de woning, de plaatsing van de woning op de kavel en de inrichting van het erf. Om te zorgen voor uiteindelijke samenhang in Buitenveld, zijn er een aantal basiscriteria opgesteld waaraan het ontwerp van je woning en de inrichting van je kavel moeten voldoen. Deze criteria zijn afgestemd op de vorm en ligging van de kavel.

Voor Buitenveld krijg je alle vrijheid om te bouwen, zoals jij dat voor ogen hebt. De richtlijnen die gelden, vind je in de algemene informatiebrochure. Om er zeker van te zijn dat je een positief advies krijgt van de welstandscommissie, is het verstandig om je ontwerp in een vroegtijdig stadium te bespreken met de Welstand. Klik hier om een afspraak te maken.

Enkele specifieke beeldeisen:

  • Het bebouwingspercentage per perceel is maximaal 25% tot een maximum van 300 m2, inclusief bijbehorende bouwwerken en overige bouwwerken.
  • De woning staat met de voorgevel in of parallel aan de rooilijn.
  • Het hoofdgebouw staat ten minste 3 meter uit de zijdelingse perceelgrens.
  • Het hoofdgebouw ligt ten minste 5 meter uit de achterste perceelgrens.
  • Voor een woning met kap geldt een nokhoogte van maximaal 10 meter en een goothoogte van maximaal 6 meter.
  • Voor een woning met een plat dak geldt een maximale bouwhoogte van 7 meter.

Dit project bouw je op basis van particulier opdrachtgeverschap. Wat dat betekent lees je onder een kavel kopen.

Wil je meer informatie over dit project? Hieronder download je onze brochures:

 

alternative text

Geïnteresseerd in dit project?

Ben je geïnteresseerd in deze kavels, neem dan contact op met Bureau Kaveluitgifte van de gemeente Enschede. Of schrijf je vrijblijvend in via de belangstellendenregistratie voor een woningbouwkavel van de gemeente Enschede.

Belangstellendenregistratie
Contact

Interessant?