Deelplan

Janninkkwartier, blok C

 • aspect_ratio 15 Kavels
 • shopping_cart 0 Beschikbaar
Oppervlakte: 
96 - 180 m2
Prijs 
€ 60.861,00 - 85.511,00
Type woning 
Bungalow
Twee-onder-een kap
Vrijstaand
Janninkkwartier sfeerbeeld
Janninkkwartier straatje

Heb je altijd al een slaapkamer en badkamer op de begane grond willen hebben? Staat duurzaamheid hoog bij jou in het vaandel? Heb jij als vitale inwoner juist behoefte aan een kleinere tuin? Vind je groene daken en veel groen in jouw tuin en jouw directe omgeving belangrijk? Dan hoef je niet verder te zoeken, want dan zijn de zelfbouwkavels van hof C dé kavels die jij zoekt! Vind je het daarnaast ook belangrijk om op de fiets of lopend naar de gezellige binnenstad van Enschede te kunnen gaan, zonder een parkeerplek te zoeken voor de auto, waar alle culturele voorzieningen zich bevinden en de winkels en restaurants? Dan is dit je kans! Hof C is ideaal gelegen voor de vitale inwoner die blij is met een kleinere tuin én vlakbij alle voorzieningen van de Enschedese binnenstad wil wonen. Wilt u liever veel volume in uw woning? Ook dat is mogelijk, want u mag tot 12 meter hoog bouwen. In het binnenterrein, dat een gezamenlijk eigendom is van alle bewoners, ligt je eigen parkeerplaats welke je koopt bij de kavel. Verder zal de gemeente dit binnenterrein aanleggen met groene perkjes en mooie bomen. Ook worden alle kavels die grenzen aan het binnenterrein door de gemeente voorzien van groene hagen, zodat het er als een mooi geheel uit zal komen te zien. Welkom in het Janninkkwartier!

Voor meer informatie over de hele wijk, kijk op: www.janninkkwartier.nl

 

Het Janninkkwartier is heel centraal gelegen in Enschede; binnen een paar minuten zit je op de A35 richting de randstad of Duitsland. Ook ligt het centrum met de vele winkels, modeketens en de Oude Markt met haar terrassen op een steenworpafstand van deze nieuwe wijk; een heerlijke wandeling of even snel op de fiets en je bent in de binnenstad! Enschede heeft een groot aanbod aan culturele voorzieningen, je kunt je hart ophalen bij de verschillende musea, theaters of bioscopen. Ook de voorzieningen zoals het openbaar vervoer en supermarkten vind je in de nabijheid van het Janninkkwartier. Wil je graag lid worden van een (sport)vereniging? Ook dat kan! Wonen in het Janninkkwartier betekent genieten van het stadse leven in een levendige, maar toch rustige wijk.

Het Janninkkwartier bestaat uit zeven hofjes (woonblokken). In hof C worden in totaal 15 particuliere woningbouwkavels uitgegeven. Je kunt kiezen uit een vrijstaande woning of aaneengesloten stadswoning. De kavels zijn compact en bieden de mogelijkheid om een slaapkamer en badkamer op de begane grond te realiseren. Daarnaast biedt de toegestane bouwhoogte alle mogelijkheden om een ruime woning te bouwen. In deze wijk is duurzaamheid een sleutelbegrip: groene daken zijn verplicht, géén aansluiting op het gas en een gezamenlijk binnenterrein zijn de uitgangspunten.

Voor het Janninkkwartier is een beeldkwaliteitsplan opgesteld. In dit plan staan de spelregels voor de bouw van je eigen woning. De beeldregie is hoog. Dat wil zeggen dat het schetsontwerp moet worden voorgelegd aan de Stadsbouwmeester. De Stadsbouwmeester let bij de beoordeling van de bouwplannen o.a. op de architectuur, materialisering, wijze van detaillering en aansluiting van de woningen. Denk hierbij aan eisen voor de hoeveelheid bebouwing op een kavel, de minimale plafondhoogte, kapvormen, gevelelementen etc. Je download het beeldkwaliteitsplan onder het kopje ‘bouwproces en brochures’. Om er zeker van te zijn dat je een positief advies krijgt van de welstandscommissie, is het verstandig om je ontwerp in een vroegtijdig stadium te bespreken met de stadsbouwmeester (handleiding afspraak inplannen).

  alternative text

  Geïnteresseerd in dit project?

  Ben je geïnteresseerd in deze kavels, neem dan contact op met Bureau Kaveluitgifte van de gemeente Enschede. Of schrijf je vrijblijvend in via de belangstellendenregistratie voor een woningbouwkavel van de gemeente Enschede.

  Belangstellendenregistratie
  Contact

  Interessant?