Project

Schipholtstraat Glanerbrug

  • pie_chart 2 Deelplannen
  • aspect_ratio 8 Kavels
  • shopping_cart 0 Beschikbaar

Deelplannen

Oppervlakte: 
352 - 409 m2
Prijs 
€ 104.400,00 - € 119.981,95
Type woning 
Vrijstaand
Stadsdeel 
Oost
Slider 1
Slide 2

Vrij wonen dichtbij je noabers

Glanerbrug is een gezellig dorp waar het verenigingsleven nog hecht is. Hier ken je nog de buurman en weet je wat een term als ‘noaberschap’ echt betekent. In dit buurtschap kun je kiezen uit een mooi kavelproject: de Schipholtstraat, aan de rand van het dorp. Je kiest voor dit project als je rustig wilt wonen tussen het groen en toch dichtbij faciliteiten als winkels, sportmogelijkheden en de A35 wilt zijn.

De kavels liggen op de hoek van de Schipholtstraat en de Broekheenseweg aan de rand van Glanerbrug. Iets verderop begint het rustgevende buitengebied. Voorzieningen als een basisschool en een supermarkt zijn vlakbij. Wie naar de stad wil, stapt op de fiets en is er binnen een kwartier. Een geweldige plek om te wonen dus, met oud groen en een kersverse nieuwe groenstrook met voetpad langs je achtertuin.

De ruime kavels bieden je volop gelegenheid voor het bouwen van je droomhuis op een heerlijk rustige plek. Je hebt er de voordelen van een dorp: kleinschalig, gemoedelijk en rustig, maar als je op de fiets stapt, sta je binnen een kwartier op de Oude Markt in Enschede tussen de terrasjes, cafés en restaurants. De andere kant op ben je binnen een paar minuten in het buitengebied.

Je kunt kiezen voor een vrijstaand huis of voor een twee-onder-1-kapwoning. En ook fijn om te weten als je gaat voor een kavel aan de Schipholtstraat: je nieuwe huis wordt volgens de wettelijke eisen gasloos gebouwd en is daarom helemaal toekomst-proof, duurzaam en goed voor je portemonnee!

Omdat de woningen in een bestaande wijk komen te staan, willen we dat ze passen bij de huizen die er al zijn. Qua architectuur ben je vrij, maar het ontwerp van de woning moet passen bij de historische lintbebouwing.

Voor de Schipholtstraat is een bestemmingsplan en een welstandsparagraaf opgesteld. Hierin staan de spelregels waaraan je je dient te houden. Denk aan eisen voor de positie van het hoofdgebouw binnen het bouwvlak, de woonvorm en de maximale goothoogte. Je vindt deze specifieke eisen ook terug in het kavelpaspoort. Om er zeker van te zijn dat je een positief advies krijgt van de welstandscommissie, is het verstandig om je ontwerp in een vroegtijdig stadium te bespreken met de stadsbouwmeester (handleiding afspraak inplannen).

Enkele specifieke beeldeisen:

  • Hoofdgebouw dient binnen het bouwvlak gebouwd te worden. 
  • Maximum nokhoogte: 11 meter
  • Maximum goothoogte: 6 meter 
  • De afstand van een vrijstaand hoofdgebouw tot de zijdelingse perceelgrenzen bedraagt tenminste 1 meter
  • De afstand van een blok van twee aaneengesloten woningen tot aan de zijdelingse perceelgrenzen bedraagt tenminste 1 meter

Wil je meer informatie over dit project? Hieronder download je de volgende documenten:

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op www.enschede.nl.

Dit project bouw je op basis van particulier opdrachtgeverschap. Wat dat betekent lees je onder Een kavel kopen.

 

alternative text

Geïnteresseerd in dit project?

Ben je geïnteresseerd in deze kavels, neem dan contact op met Bureau Kaveluitgifte van de gemeente Enschede. Of schrijf je vrijblijvend in via de belangstellendenregistratie voor een woningbouwkavel van de gemeente Enschede.

Belangstellendenregistratie
Contact

Interessant?