't Zeggelt

Zelf innovatief en duurzaam bouwen in hartje Enschede IN ’t ZeggeltSfeervol wonen met alle voorzieningen naast de deur!

Wonen in een bijzondere buurt in de binnenstad van Enschede IN jouw eigen unieke woning. Met de nadruk op eigen, want de 39 beschikbare compacte en intieme kavels bieden alle ruimte om uw woonwensen waar te maken. Dat is wat IN ’t Zeggelt u biedt. Hier leeft u absoluut het stadse leven. Voorzieningen als cultuur, horeca, winkels en ook het openbaar vervoer liggen naast de deur. Toch heerst hier rust door de aanwezigheid van veel groen en bomen. Parkeren? Geen probleem! Er is per kavel een eigen parkeerplaats gereserveerd.


Een buurt met aanzien

IN ’t Zeggelt wordt hoogwaardig, duurzaam en architectonisch gebouwd en dat geeft het plan een ongekend aanzien. De locatie ligt tussen de Nieuwe Schoolweg, de Molenstraat en de Cultuurmijl. Ten westen van de Cultuurmijl, zijn onlangs de eerste nieuwe stadswoningen door een projectontwikkelaar opgeleverd. Ook aan andere kant van de buurt worden de eerste contouren van de nieuwe straatjes en pleintjes zichtbaar. De bouw van IN ’t Zeggelt maakt dit nieuwe deel van de binnenstad helemaal af.  


Dé unieke kans om uw droomhuis te bouwen

Kiest u voor een stadswoning? Wilt u twee volledige woonlagen of zelfs vier? Een fijne tuin of een dakterras? Deze keuzes zijn al uitdagend, maar het wordt nog spannender. Bouwen IN ’t Zeggelt geeft u de mogelijkheid om alle details van uw woning zelf te bepalen. U bent opdrachtgever van de bouw van uw droomhuis. Door de gemeente is een beeldkwaliteitsplan vastgesteld. De stadsbouwmeester staat klaar om de ontwerpen in een vroeg stadium samen met u te bespreken en af te stemmen

.Berdine van Eerden en Marnix Smit bouwden hun woning in particulier opdrachtgeverschap in Boddenkamp. Zij delen graag hun ervaringen:

Lees hier hun inspirerende verhaal


Kies voor bouwen IN ’t Zeggelt

U kiest voor bouwen in een wijk met sfeer en levendigheid. Er zijn kavels aan de binnentuin onder de prachtige oude bomen of aan de unieke Cultuurmijl. Wilt u liever wonen in één van de sfeervolle straatjes? Dat kan! Ook daar is volop ruimte voor uw eigen inbreng.

De kavels IN ’t Zeggelt zijn compact, intiem en bieden de mogelijkheid om een ruime woning te bouwen. Dat biedt u alle ruimte voor een optimaal wooncomfort. De kavels mogen namelijk tussen de 90 en 100 procent bebouwd worden. De individuele kavelgrootte ligt vast. Deze kavelgrootte varieert per kavel van 74 m2 tot 163 m2.

De keuze is aan u!


Duurzaamheid en energievoorziening

Duurzaamheid is een belangrijk begrip IN ’t Zeggelt. We streven naar klimaatadaptie door de toepassing van onder andere groene daken, duurzame energieopwekking en gasloos bouwen.

Karel en Lennie van den Hurk bouwen een duurzaam, innovatief en energie neutraal huis.

Lees hier hun waardevolle tips

Sfeervol wonen in hartje Enschede

Vanuit uw woning steekt u de straat over en u staat al voor het Wilminktheater. Cultureel Enschede presenteert hier ieder jaar een boeiend programma met het beste uit binnen­ en buitenland. Bovenop het culturele aanbod is er ook het bruisende uitgaansleven. De vele festivals, het casino en natuurlijk de drie bioscopen. De horeca kent een grote variatie aan restaurants en gezellige kroegen.


Enschede: een verrassende, complete en levendige stad

De stad bruist, is volop in beweging en kenmerkt zich door veerkracht, ondernemerschap en daadkracht. Op eigen wijze brengt Enschede het stedelijke en dorpse bij elkaar. Er is letterlijk en figuurlijk nog ruimte voor elkaar en de kwaliteit van leven. Een stad waar u zich thuis voelt!


Lammie Pruntel, woont met haar dochter vlakbij 't Zeggelt.

Waarom Lammie hier zo graag woont? U leest het hier.


Bouwen IN ’t Zeggelt betekent:

Wonen in hartje Enschede

  • Bouwen zoals u dat wilt

  • Alle winkels en culturele voorzieningen om de hoek

  • Wonen in een energiezuinig huis

  • Alle ruimte voor optimaal wooncomfort