1 Deelplan
36 Kavels
0 Beschikbaar
Oppervlakte:
74 - 163 m2
Prijs:
€ 60.000,00 - € 115.000,00
Type woning:
Geschakeld
Stadsdeel:
Centrum
Bekijk alle kavels van't Zeggelt

Deelplannen

't Zeggelt
36 Kavels
0 Beschikbaar

IN ’t Zeggelt

Zelf innovatief en duurzaam bouwen in hartje Enschede IN ’t Zeggelt

Sfeervol wonen met alle voorzieningen naast de deur!

Wonen in een bijzondere buurt in de binnenstad van Enschede IN jouw eigen unieke woning. Met de nadruk op eigen, want de 39 beschikbare compacte en intieme kavels bieden alle ruimte om uw woonwensen waar te maken. Dat is wat IN ’t Zeggelt u biedt. Hier leeft u absoluut het stadse leven. Voorzieningen als cultuur, horeca, winkels en ook het openbaar vervoer liggen naast de deur. Toch heerst hier rust door de aanwezigheid van veel groen en bomen. Parkeren? Geen probleem! Er is per kavel een eigen parkeerplaats gereserveerd.

Dé unieke kans om uw droomhuis te bouwen

Kiest u voor een stadswoning? Wilt u twee volledige woonlagen of zelfs vier? Een fijne tuin of een dakterras? Deze keuzes zijn al uitdagend, maar het wordt nog spannender. Bouwen IN ’t Zeggelt geeft u de mogelijkheid om alle details van uw woning zelf te bepalen. U bent opdrachtgever van de bouw van uw droomhuis. Door de gemeente is een beeldkwaliteitsplan vastgesteld. De stadsbouwmeester staat klaar om de ontwerpen in een vroeg stadium samen met u te bespreken en af te stemmen. In de brochure vindt u alle informatie over de kavels IN 't Zeggelt.

IN ’t Zeggelt ligt midden in het centrum van Enschede. Prettig gelegen tussen de Nieuwe Schoolweg, de Molenstraat en de Cultuurmijl, waar slechts beperkt autoverkeer is toegestaan. Je loopt zo de deur uit richting het Wilminktheater, je staat binnen een paar minuten midden tussen de 350 winkels van dè winkelstad van het Oosten of je zit in een mum van tijd op een van de gezellige terrassen die Enschede rijk is. 

Het mooie van IN ’t Zeggelt is dat de kavels ruim bebouwd mogen worden. De kavels die meer dan 100 vierkante meters beslaan, mag je voor maximaal 90 procent bebouwen en bij de kavels die 100 m2 of minder zijn mag je zelfs het hele stuk grond gebruiken voor je nieuwe huis! 

Afhankelijk van de kavel van je keuze mag je tussen de 11 en 15 meter hoog bouwen.

Bijzonder is dat het dakoppervlak veel mogelijkheden biedt: wil je een dakterras? Dat kan! Je dak bekleden met groene vegetatie? Ook goed! Je eigen energie opwekken door zonnepanelen of een –boiler is ook een mooie, duurzame optie. De verschillende bouwhoogtes en variatie in kapvorm zorgen voor een levendig en afwisselend stukje stadscentrum waar het goed toeven is.

In de nieuwe wijk zijn duurzaamheid en innovatie sleutelbegrippen: groene daken, het inmiddels wettelijk verplichte gasloos leven en duurzame bouwtechnieken en ontwerpprincipes zijn het uitgangspunt.

Voor IN ‘t Zeggelt is een beeldkwaliteitsplan opgesteld met een hoge beeldregie. In dit plan staan de spelregels waaraan je je qua architectuur moet houden. Denk hierbij aan eisen voor de hoeveelheid bebouwing op een kavel, de minimale plafondhoogte, kapvormen, gevelelementen etc. Op die manier wordt een hoogwaardig en duurzaam architectonisch beeld gegarandeerd voor dit deel van de stad. Het beeldkwaliteitplan is hieronder te downloaden. Om er zeker van te zijn dat je een positief advies krijgt van de welstandscommissie, is het verstandig om je ontwerp in een vroegtijdig stadium te bespreken met de stadsbouwmeester (handleiding afspraak inplannen).

Enkele specifieke beeldeisen:

De kerngedachte achter de verschijningsvorm van IN ’t Zeggelt is maximale variatie. Variatie in architectuur, kapvorm, bouwhoogte, gevelindeling en materiaalgebruik zorgen voor herkenbaarheid van de individuele woning. Herhaling is uit den boze. Deze kavels bieden o.a. de volgende mogelijkheden en eisen:

  • kavels moeten in de volle breedte bebouwd worden met minimaal 2 bouwlagen in de rooilijn;
  • woningen kunnen met een groot volume gebouwd worden;
  • zowel dwarskap, langskap als plat dak zijn toegestaan;
  • maximale bouwhoogtes liggen tussen de 12 en 15 meter;
  • hoekkavels zijn beeldbepalend.

Klik hier voor het Beeldkwaliteitplan

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op Bestemmingsplan | Gemeente Enschede.

Dit project bouw je op basis van particulier opdrachtgeverschap. Wat dat betekent lees je onder een kavel kopen.

Wil je meer informatie over dit project? Hieronder download je onze brochure en bijdrage groendak:

Lammie Pruntel woont met haar dochter vlakbij 't Zeggelt:

“Wij woonden eerder in Oost-Enschede in een buitenwijk van de stad. We kregen de mogelijkheid te gaan bouwen in de Spoorzone. Zo’n kans, om in het centrum van Enschede te gaan wonen, moet je pakken!

Sinds eind maart wonen we aan de Visserijstraat, vlak naast ’t Zeggelt, en het bevalt ons erg goed. Ik ben zo bij het theater of pak de fiets om nog even een terrasje te pakken in de binnenstad. Ook mijn dochter van 16 kan hiervandaan veilig de stad in om uit te gaan. En omdat het zo goed bereikbaar is, komen vrienden hier ook veel vaker spontaan langs.

Nadelen van het wonen op deze plek? Daar moet ik echt even over nadenken… Het is hier gewoon fijn! Het is een leuke, diverse buurt en we hebben veel contact met onze buren.

Bekijk hier de dronebeelden van het gebied 't Zeggelt.

https://youtu.be/W0N4M9vOkrY

Interessant?

Deel het met anderen, of stuur het naar je eigen mail om later nog eens terug te kijken.

Geïnteresseerd in dit project?

Ben je geïnteresseerd in deze kavels, neem dan contact op met Bureau Kaveluitgifte van de gemeente Enschede. Of schrijf je vrijblijvend in via de belangstellendenregistratie voor een woningbouwkavel van de gemeente Enschede.

Jouw droomkavel nog niet gevonden?