Project

't Zeggelt

 • pie_chart 1 Deelplannen
 • aspect_ratio 32 Kavels
 • shopping_cart 0 Beschikbaar

Deelplannen

 • 't Zeggelt
  • aspect_ratio 32 Kavels
  • shopping_cart 0 Beschikbaar
Oppervlakte: 
74 - 163 m2
Prijs 
€ 60.000,00 - € 115.000,00
Type woning 
Geschakeld
Stadsdeel 
Centrum
Slide 1
Slide 2

IN ’t Zeggelt

Start verkoop ’t Zeggelt, 2e fase (10 kavels)

De verkoop van de tweede fase is begonnen. De locatie ligt tussen de Nieuwe Schoolweg, de Molenstraat en de Willem Brackmanstraat. Op donderdag 17 juni is de online loting van deze kavels. In het tabblad hieronder (start verkoop 2e fase) vindt u alle informatie over de verkoop van deze unieke kavels in de binnenstad.

IN ’t Zeggelt ligt midden in het centrum van Enschede. Prettig gelegen tussen de Nieuwe Schoolweg, de Molenstraat en de Cultuurmijl, waar slechts beperkt autoverkeer is toegestaan. Je loopt zo de deur uit richting het Wilminktheater, je staat binnen een paar minuten midden tussen de 350 winkels van dè winkelstad van het Oosten of je zit in een mum van tijd op een van de gezellige terrassen die Enschede rijk is. 

Het mooie van IN ’t Zeggelt is dat de kavels ruim bebouwd mogen worden. De kavels die 100 of meer vierkante meters beslaan, mag je voor maximaal 90 procent bebouwen, onder de 100 m2 mag je zelfs het hele stuk grond gebruiken voor je nieuwe huis! Voor IN ’t Zeggelt is op dit moment het noordelijke deel in de verkoop. In de toekomst kun je ook kiezen voor het zuidelijke deel.

Afhankelijk van de kavel van je keuze mag je tussen de 11 en 15 meter hoog bouwen.

Bijzonder is dat het dakoppervlak veel mogelijkheden biedt: wil je een dakterras? Dat kan! Je dak bekleden met groene vegetatie? Ook goed! Je eigen energie opwekken door zonnepanelen of een –boiler is ook een mooie, duurzame optie. De verschillende bouwhoogtes en variatie in kapvorm zorgen voor een levendig en afwisselend stukje stadscentrum waar het goed toeven is.

In de nieuwe wijk zijn duurzaamheid en innovatie sleutelbegrippen: groene daken, het inmiddels wettelijk verplichte gasloos leven en duurzame bouwtechnieken en ontwerpprincipes zijn het uitgangspunt.

Voor IN ‘t Zeggelt is een beeldkwaliteitsplan opgesteld met een hoge beeldregie. In dit plan staan de spelregels waaraan je je qua architectuur moet houden. Denk hierbij aan eisen voor de hoeveelheid bebouwing op een kavel, de minimale plafondhoogte, kapvormen, gevelelementen etc. Op die manier wordt een hoogwaardig en duurzaam architectonisch beeld gegarandeerd voor dit deel van de stad. Het beeldkwaliteitplan is hieronder te downloaden. Om er zeker van te zijn dat je een positief advies krijgt van de welstandscommissie, is het verstandig om je ontwerp in een vroegtijdig stadium te bespreken met de stadsbouwmeester (handleiding afspraak inplannen).

Enkele specifieke beeldeisen:

De kerngedachte achter de verschijningsvorm van IN ’t Zeggelt is maximale variatie. Variatie in architectuur, kapvorm, bouwhoogte, gevelindeling en materiaalgebruik zorgen voor herkenbaarheid van de individuele woning. Herhaling is uit den boze. Deze kavels bieden o.a. de volgende mogelijkheden en eisen:

 • kavels moeten in de volle breedte bebouwd worden met minimaal 2 bouwlagen in de rooilijn;
 • woningen kunnen met een groot volume gebouwd worden;
 • zowel dwarskap, langskap als plat dak zijn toegestaan;
 • maximale bouwhoogtes liggen tussen de 12 en 15 meter;
 • hoekkavels zijn beeldbepalend.

Klik hier voor het Beeldkwaliteitplan

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op www.enschede.nl.

Dit project bouw je op basis van particulier opdrachtgeverschap. Wat dat betekent lees je onder een kavel kopen.

Wil je meer informatie over dit project? Hieronder download je onze brochure:

De verkoop van 10 compacte kavels zijn nu in de verkoop!!! Er wordt al volop gebouw IN ’t Zeggelt! Een nieuwe wijk in een bijzondere buurt in de binnenstad van Enschede waar het mogelijk is om uw eigen unieke woning te bouwen. Met de nadruk op eigen, want de 10 beschikbare compacte kavels bieden alle ruimte om uw woonwensen waar te maken. Dat is wat ’t Zeggelt u biedt. Hier leeft u absoluut het stadse leven. Voorzieningen als cultuur, horeca, winkels en ook het openbaar vervoer liggen naast de deur. Toch heerst hier rust door de aanwezigheid van veel groen en bomen. Parkeren? Geen probleem! Bij de kavel koopt u een eigen parkeerplaats.

De belangrijkste informatie voor u op een rij:

 • Wonen in hartje Enschede;
 • Bouwen zoals u dat wilt;
 • Alle winkels en culturele voorzieningen om de hoek;
 • De kavels mogen tussen de 90 en 100 procent bebouwd worden;
 • De kavelgrootte varieert per kavel van 85 m2 tot 127 m2;
 • Kavelprijs vanaf € 76.291,-  (incl. 21% BTW).

 

De verkoop van de kavels vindt plaats door middel van een online loting. Als u een kavel wilt bemachtigen dient u het lotingsformulier in te vullen en uiterlijk maandag 14 juni vóór 12.00 uur in te leveren bij Hordijk & Hamer Notarissen, M.H. Tromplaan 20 in Enschede.

De online loting door de notaris is op donderdag 17 juni 2021 om 19.00 uur en vindt plaats via Teams. Als u het lotingsformulier heeft ingeleverd bij de notaris om mee te doen aan de online loting, dan ontvangt u een link om in te loggen via de mail.

Lammie Pruntel woont met haar dochter vlakbij 't Zeggelt:

“Wij woonden eerder in Oost-Enschede in een buitenwijk van de stad. We kregen de mogelijkheid te gaan bouwen in de Spoorzone. Zo’n kans, om in het centrum van Enschede te gaan wonen, moet je pakken!"

Lees hier het hele verhaal

Bekijk hier de dronebeelden van het gebied 't Zeggelt.

alternative text

Geïnteresseerd in dit project?

Ben je geïnteresseerd in deze kavels, neem dan contact op met Bureau Kaveluitgifte van de gemeente Enschede. Of schrijf je vrijblijvend in via de belangstellendenregistratie voor een woningbouwkavel van de gemeente Enschede.

Belangstellendenregistratie
Contact

Interessant?

Andere projecten