Project

't Zeggelt

 • pie_chart 1 Deelplannen
 • aspect_ratio 22 Kavels
 • shopping_cart 0 Beschikbaar

Deelplannen

 • 't Zeggelt
  • aspect_ratio 22 Kavels
  • shopping_cart 0 Beschikbaar
Oppervlakte: 
89 - 163 m2
Prijs 
€ 55.510,00 - € 98.666,00
Type woning 
Geschakeld
Stadsdeel 
Centrum
Slide 1
Slide 2

IN ’t Zeggelt

Rust in hartje stad

Rustig wonen in het bruisende centrum van Enschede? Dat kan IN ’t Zeggelt. In dit nieuwe gedeelte van de binnenstad komt alles samen: cultuur, horeca, winkels, openbaar vervoer binnen handbereik en de mogelijkheid tot het creëren van je eigen unieke plek. Een aantal kavels grenst aan de stadstuin onder prachtige monumentale bomen, maar wonen in een van de sfeervolle straatjes kan ook. Alle kavels grenzen aan een binnenterrein dat toegang biedt tot de achterkant van je woning en je eigen parkeerplaats. Hoe toegankelijk kan je eigen plekje in de stad zijn?

IN ’t Zeggelt ligt midden in het centrum van Enschede. Prettig gelegen tussen de Nieuwe Schoolweg, de Molenstraat en de Cultuurmijl, waar slechts beperkt autoverkeer is toegestaan. Je loopt zo de deur uit richting het Wilminktheater, je staat binnen een paar minuten midden tussen de 350 winkels van dè winkelstad van het Oosten of je zit in een mum van tijd op een van de gezellige terrassen die Enschede rijk is. 

Het mooie van IN ’t Zeggelt is dat de kavels ruim bebouwd mogen worden. De kavels die 100 of meer vierkante meters beslaan, mag je voor maximaal 90 procent bebouwen, onder de 100 m2 mag je zelfs het hele stuk grond gebruiken voor je nieuwe huis! Voor IN ’t Zeggelt is op dit moment het noordelijke deel in de verkoop. In de toekomst kun je ook kiezen voor het zuidelijke deel.

Afhankelijk van de kavel van je keuze mag je tussen de 11 en 15 meter hoog bouwen.

Bijzonder is dat het dakoppervlak veel mogelijkheden biedt: wil je een dakterras? Dat kan! Je dak bekleden met groene vegetatie? Ook goed! Je eigen energie opwekken door zonnepanelen of een –boiler is ook een mooie, duurzame optie. De verschillende bouwhoogtes en variatie in kapvorm zorgen voor een levendig en afwisselend stukje stadscentrum waar het goed toeven is.

In de nieuwe wijk zijn duurzaamheid en innovatie sleutelbegrippen: groene daken, het inmiddels wettelijk verplichte gasloos leven en duurzame bouwtechnieken en ontwerpprincipes zijn het uitgangspunt.

Voor IN ‘t Zeggelt is een beeldkwaliteitsplan opgesteld met een hoge beeldregie. In dit plan staan de spelregels waaraan je je qua architectuur moet houden. Denk hierbij aan eisen voor de hoeveelheid bebouwing op een kavel, de minimale plafondhoogte, kapvormen, gevelelementen etc. Op die manier wordt een hoogwaardig en duurzaam architectonisch beeld gegarandeerd voor dit deel van de stad. Het beeldkwaliteitplan is hieronder te downloaden. Om er zeker van te zijn dat je een positief advies krijgt van de welstandscommissie, is het verstandig om je ontwerp in een vroegtijdig stadium te bespreken met de stadsbouwmeester (handleiding afspraak inplannen).

Enkele specifieke beeldeisen:

De kerngedachte achter de verschijningsvorm van IN ’t Zeggelt is maximale variatie. Variatie in architectuur, kapvorm, bouwhoogte, gevelindeling en materiaalgebruik zorgen voor herkenbaarheid van de individuele woning. Herhaling is uit den boze. Deze kavels bieden o.a. de volgende mogelijkheden en eisen:

 • kavels moeten in de volle breedte bebouwd worden met minimaal 2 bouwlagen in de rooilijn;
 • woningen kunnen met een groot volume gebouwd worden;
 • zowel dwarskap, langskap als plat dak zijn toegestaan;
 • maximale bouwhoogtes liggen tussen de 12 en 15 meter;
 • hoekkavels zijn beeldbepalend.

Klik hier voor het Beeldkwaliteitplan

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op www.enschede.nl.

Dit project bouw je op basis van particulier opdrachtgeverschap. Wat dat betekent lees je onder een kavel kopen.

Wil je meer informatie over dit project? Hieronder download je onze brochure:

Lammie Pruntel woont met haar dochter vlakbij 't Zeggelt:

“Wij woonden eerder in Oost-Enschede in een buitenwijk van de stad. We kregen de mogelijkheid te gaan bouwen in de Spoorzone. Zo’n kans, om in het centrum van Enschede te gaan wonen, moet je pakken!"

Lees hier het hele verhaal

Bekijk hier de dronebeelden van het gebied 't Zeggelt.

alternative text

Geïnteresseerd in dit project?

Ben je geïnteresseerd in deze kavels, neem dan contact op met Bureau Kaveluitgifte van de gemeente Enschede. Of schrijf je vrijblijvend in via de belangstellendenregistratie voor een woningbouwkavel van de gemeente Enschede.

Belangstellendenregistratie
Contact

Interessant?

Andere projecten