De ins en outs van het kopen van een kavel

Wat je moet weten over het kopen van een kavel

Het is een langgekoesterde wens: bouwen op een mooie kavel in de gemeente Enschede. Het ontwerp heb je misschien al voor ogen, landelijk met rieten kap of juist een moderne stadsvilla. Of sta je er nog helemaal blanco in. Wat je woonwens ook is, door te bouwen volgens particulier opdrachtgeverschap krijg je alle ruimte om je woning te realiseren. Wat dat principe inhoudt, leggen we je graag uit.

Bouwen in particulier opdrachtgeverschap betekent bij ons bouwen met een grote mate van vrijheid! Bij vrijwel alle projecten die je bij ons vindt, kun je zelf de bouwstijl bepalen. Verdiep je daarom in de gewenste locatie, de omgeving en de mogelijkheden qua kavelgrootte. Het is de kunst om de kavel te zoeken die bij jouw woonvisie past. Samen met je eigen architect teken je de contouren van jouw woning. 

Het in particulier opdrachtgeverschap laten bouwen van een huis is een belangrijke stap. Het is een uitdagende ervaring die tijd, creativiteit en soms ook improvisatievermogen vraagt. Het uiteindelijke resultaat is de realisatie van je woonwensen: je droomhuis! Maar voordat je kunt bouwen, is er veel te regelen. Wij leggen je stapsgewijs uit wat je kunt verwachten.

 

 

 

 

 

 

 

Wonen in Enschede? Ik beveel het aan!

"Enschede is de stad waar je  nu moet zijn als je een kavel zoekt. Je vindt er de best denkbare balans tussen leefbaarheid in de wijk, bedrijvigheid en gezelligheid. Het geeft je het nieuwe, moderne stadsgevoel waar iedereen naar zoekt."

Jeroen Diepemaat, wethouder gemeente Enschede

Bij het kopen van een kavel hoort een gedegen voorbereiding. Je denkt na over woonwensen, de omgeving waarin je je prettig voelt en de financieringsmogelijkheden. Op basis van deze gegevens zoek je een passende kavel. Wanneer je kiest voor een kavel van de gemeente Enschede, dan bouw je jouw eigen unieke woning op basis van particulier opdrachtgeverschap. De stappen binnen dit proces staan in onderstaand document beschreven.

Downloads:
PDFParticulier opdrachtgeverschap.pdf
 

Een kavel komt in de verkoop. Hoe gaat dat?

Wanneer nieuwe kavels in de verkoop komen, wordt er een informatiemarkt georganiseerd voor de start verkoop. Alle belangstellenden die bij ons staan ingeschreven worden persoonlijk uitgenodigd. Op de informatiemarkt wordt alle informatie over de kavels, prijzen en de verkoopmethode bekend gemaakt. Het kan zijn dat we de kavels bijvoorbeeld gaan verloten of we kiezen voor het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. De kavels die na de start verkoop nog beschikbaar zijn, bieden we aan op deze site. Op deze kavels kun je direct een optie krijgen.

Als je een optie op een kavel hebt weten te bemachtigen, kun je de kavel één maand gratis reserveren. In die tijd kun je rustig verder met het opstarten van het koopproces. Nu je weet wat de kavel kost, is het ook van belang om de totale bouwkosten inzichtelijk te krijgen.

Na één maand kun je kiezen voor een verlenging van je reservering van maximaal 6 maanden. Deze tijd gebruik je voor de voorbereiding van de koop, het opstellen van het programma van eisen voor je woning, het ontwerp daarvan, het op tijd selecteren van je aannemer en het eventueel al aanvragen van de bouwvergunning.

Wij adviseren je om in een vroeg stadium het schetsontwerp te bespreken met de welstand en afdeling vergunningen van de gemeente (handleiding afspraak inplannen). Dan weet je of je op de goede weg bent. Het voordeel is dat je makkelijk wijzigingen kunt aanbrengen in je plan.

Als je besluit de koopovereenkomst te tekenen, kun je een ontbindende voorwaarde op laten nemen in de koopovereenkomst. Als jouw huidige woning 9 maanden na het tekenen van de koopovereenkomst nog niet is verkocht, kun je tegen een vergoeding alsnog van de koop afzien.

Binnen 9 maanden na het tekenen van de koopovereekomst moet je de akte passeren bij de notaris. Dan betaal je de kosten van de kavel en ben je eigenaar van de grond. Je kunt nu starten met de bouw van je huis.

Downloads:

 

Dit is natuurlijk het meest mooie moment: de eerste paal gaat de grond in! Vanaf nu zie je de contouren van je eigen woning zich langzaam maar zeker aftekenen. Binnen 2 jaar na aankoop van de kavel moet je woning klaar zijn. Met een goede voorbereiding moet dat geen probleem zijn. Wij wensen je in elk geval heel veel plezier met de aankoop van je droomkavel en hopen dat je gelukkig en zorgeloos woont in Enschede!

Vragen?

Heb je nog vragen over dit koopproces? Neem dan contact met ons op. Wij informeren je graag over beschikbare en toekomstige kavels in Enschede, het koopproces en de stappen die je kunt zetten.

 

We hebben geweldige kavel projecten voor jou in Enschede

We hebben geweldige kavelprojecten voor jou in Enschede

Interessant?