1 Deelplan
32 Kavels
0 Beschikbaar
Oppervlakte:
520 - 800 m2
Prijs:
€ 229.700,00 - € 305.700,00
Bekijk alle kavels vanHet Leuriks

Deelplannen

Leuriks
32 Kavels
0 Beschikbaar

 

Thuiskomen in het groen

Wonen in Het Leuriks is thuiskomen in het groen. Dit project bestaat uit slechts 64 kavels met alle ruimte en vrijheid om jouw droomhuis te realiseren. Je geniet van de rust en ruimte in het prachtige Twentse landschap en tegelijkertijd ben je zo in het bruisende centrum van Enschede. Slechts 11 minuten fietsen om precies te zijn! Daarnaast ben je met de auto zo op de snelweg richting Duitsland. Snel nog even boodschappen doen voor de borrel van vanavond? Winkelcentrum Miro zit om de hoek. Kortom, je kunt gemakkelijk de drukte opzoeken, maar komt altijd weer thuis in de rust en ruimte van het groen!

Centraal in de wijk wordt een groene ontmoetingsplek gecreëerd voor spelen, sporten en ontspannen. Deze plek wordt natuurlijk ingericht met allerlei elementen van hout en steen die uitnodigen om te spelen, te sporten of om op te zitten. Het terrein wordt ingeplant en gezaaid met verschillende planten, zoals wilde bloemen, fruitbomen en allerlei struiken. Er zijn twee beken gegraven die zorgen voor de afvoer van het regen- en grondwater en die natuurlijk worden ingericht. Langs de beken en door de omliggende bossen kan een ommetje gemaakt worden met de hond. In het najaar gaan we in de eerste fase van dit project in totaal 32 kavels uitgeven.

Jouw woondroom

Een kavel in Het Leuriks is de eerste stap in het creëren van jouw woondroom in het groen. Jij bent namelijk de opdrachtgever van de bouw van jouw droomhuis. In Het Leuriks willen we landschap en wonen verbinden. Dit vormt de basis voor een groene en duurzame woonwijk. Iedere woning levert een bijdrage aan de kwaliteit van Het Leuriks. Hiervoor heeft de gemeente een beeldkwaliteitsplan vastgesteld.

Het Leuriks ligt in het oosten van Enschede tussen de Gronausestraat, de Keppelerdijk en de Oostweg die een directe verbinding heeft met de N35. Je bent dus met de auto in no-time op de provinciale weg, maar ook het bruisende centrum van Enschede is met de fiets snel te bereiken. Ten noorden en oosten liggen de woonwijken Sleutelkamp en Eekmaat West. Aan de westzijde ligt het landgoed De Leuriks en ten zuiden het landelijk buitengebied Zuid-Eschmarke. Je hoeft je straat maar uit te lopen of je bent in het bos!

Kenmerkend voor Het Leuriks zijn de stevige houtwallen en bospercelen vol prachtige bomen die in het gebied blijven bestaan. Deze unieke groene kenmerken vormen, samen met de van te voren aangelegde greppel op de kavel, het decor voor de nieuwe woonwijk. Tevens wordt op de achterzijde van de kavel door de gemeente een strook met planten en struiken aangelegd. Door de ruim opgezette kavels is er alle ruimte om jouw woondroom in het groen te creëren. Of je nu twee of drie lagen wilt, een intiem en eigentijdse of ruime en landelijke woning: het kan allemaal! Op dit moment zijn de eerste 32 kavels in de verkoop (eerste fase van Het Leuriks).

Voor Het Leuriks is een beeldkwaliteitsplan opgesteld. In dit plan staat waar je je qua architectuur aan moet houden. Denk hierbij aan eisen voor de hoeveelheid bebouwing op een kavel, de minimale plafondhoogte, kapvormen, gevelelementen, etc. Op deze manier wordt een hoogwaardig en duurzaam architectonisch beeld gegarandeerd dat past binnen het landelijke en groene uiterlijk van dit deel van de stad. Het beeldkwaliteitsplan is hieronder te downloaden. Om er zeker van te zijn dat je een positief advies krijgt van de welstandscommissie, is het verstandig om je ontwerp in een vroegtijdig stadium te bespreken met de stadsbouwmeester (handleiding afspraak inplannen).

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op Bestemmingsplan | Gemeente Enschede.

Enkele specifieke beeldeisen

In het beeldkwaliteitsplan van Het Leuriks wordt gesproken over drie verschillende typologieën. De beeldeisen verschillen dan ook voor elke typologie.

De frisse mix

Deze typologie is gelegen in het noorden van het plan en  kenmerkt zich door een compacte uitstraling. De woningen bestaan namelijk uit twee lagen met een kap of drie lagen met een plat dak. De kavels zijn er smal en diep. De stroken waarbinnen gebouwd mag worden zijn recht of hebben een lichte knik, waardoor de nieuwe woningen verspringen en er een ontspannen straatbeeld ontstaat van voorkanten en hoeken. Door de schuine of verspringende bouwvlakken staan de woningen gemiddeld op 3 meter van de straat. Groene voortuinen dragen bij aan de groene beleving van de wijk.

Kenwoorden: compact, modern en variatie.

De boskamer

De boskamer is gelegen in het midden van het plan en wordt omarmt door de bospercelen en krijgt zo een intiem karakter. De woongebieden volgen de contouren van het bos of krijgen een lichte knik. Zo ontstaan er kavels met verschillende breedten en diepten, waardoor woningen een lange of korte kant aan de straat komen te staan. Het straatbeeld wordt hierdoor gevarieerd en informeler. De perfecte omgeving voor een prachtig landelijke woning. Voor deze typologie is een plat dak niet toegestaan. De gevel bestaat uit natuurlijke materialen incl. baksteen.

Kernwoorden: intiem, eigentijds en landelijk

Rustieke velden

De kavels in de rustieke velden liggen in het zuiden van het plan en zijn het grootst en krijgen door de lagere bebouwing een landelijke sfeer. De woongebieden krijgen een lichte knik en hebben verschillende dieptes door de bestaande en nieuwe 'houtwallen' die het gebied opdelen. De woningen hebben een kap of plat dak en staan op minimaal 4 meter van de straat. De openbare ruimte sluit aan op het buitengebied en versterkt zo de landelijke sfeer.

Kernwoorden: samenhang, ruimte en landelijk

Hieronder vindt u alle informatie Het Leuriks (LET OP: de kavelpaspoorten van Het Leuriks uitzoomen, zodat de details goed zichtbaar worden):

Interessant?

Deel het met anderen, of stuur het naar je eigen mail om later nog eens terug te kijken.

Geïnteresseerd in dit project?

Ben je geïnteresseerd in deze kavels, neem dan contact op met Bureau Kaveluitgifte van de gemeente Enschede. Of schrijf je vrijblijvend in via de belangstellendenregistratie voor een woningbouwkavel van de gemeente Enschede.

Jouw droomkavel nog niet gevonden?