2 Deelplannen
29 Kavels
0 Beschikbaar
Oppervlakte:
112 - 207 m2
Prijs:
€ 62.315,00 - € 90.169,00
Type woning:
Geschakeld, Twee-onder-een kap, Vrijstaand
Stadsdeel:
Centrum
Bekijk alle kavels vanJanninkkwartier

Deelplannen

Janninkkwartier, blok C
15 Kavels
0 Beschikbaar
Janninkkwartier
14 Kavels
0 Beschikbaar

Het stadshof van Enschede

Wil jij al je woonwensen realiseren? Dan zit je goed in het Janninkkwartier! In dit nieuwe, levendige stadshof komen - naast koop en vrije sector huurwoningen - particuliere woningbouwkavels beschikbaar. Kiezen tussen het bruisende centrum of een groene, ruimtelijke toplocatie hoeft niet meer. In het Janninkkwartier komt alles samen: ruimte, rust, grootstedelijke allure, veel groen en duurzame toepassingen. Met alle voorzieningen om de hoek een fijne plek om te wonen. Welkom in Janninkkwartier!

Nieuwsgierig geworden? Kijk ook eens op www.janninkkwartier.nl

Het Janninkkwartier is de poort naar de stad. Binnen een paar minuten ben je in het centrum of op de A35 richting de andere grote twentse steden, de randstad of Duitsland. Na een drukke werkdag nog even een hapje eten op de Oude Markt of langs de etalages slenteren? Enschede biedt het allemaal. Of je nu op zoek bent naar theater, museum, bioscoop of een goed restaurant. Ook voorzieningen als openbaar vervoer, supermarkten, scholen en sportverenigingen vind je om de hoek. In Janninkkwartier leef je het stadse leven in een levendige maar toch rustige wijk.

Het Janninkkwartier bestaat uit zeven hofjes (woonblokken). In hof B worden in totaal 14 particuliere woningbouwkavels uitgegeven. Je kunt kiezen uit een vrijstaande woning of aaneengesloten stadswoning. De kavels zijn compact en de toegestane bouwhoogte biedt alle mogelijkheden om een ruime woning te bouwen.

In deze wijk is duurzaamheid een sleutelbegrip: groene daken, verplicht gasloos, gemeenschappelijk groen en een gezamenlijk binnenterrein zijn het uitgangspunt.

Voor het Janninkkwartier is een beeldkwaliteitsplan opgesteld. In dit plan staan de spelregels voor de bouw van je eigen woning. De beeldregie is hoog. Dat wil zeggen dat het schetsontwerp moet worden voorgelegd aan de Stadsbouwmeester. De Stadsbouwmeester let bij de beoordeling van de bouwplannen o.a. op de architectuur, materialisering, wijze van detaillering en aansluiting van de woningen. Denk hierbij aan eisen voor de hoeveelheid bebouwing op een kavel, de minimale plafondhoogte, kapvormen, gevelelementen etc. Je download het beeldkwaliteitsplan onder het kopje ‘bouwproces en brochures’. Om er zeker van te zijn dat je een positief advies krijgt van de welstandscommissie, is het verstandig om je ontwerp in een vroegtijdig stadium te bespreken met de stadsbouwmeester (handleiding afspraak inplannen).

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op Bestemmingsplan | Gemeente Enschede.

Interessant?

Deel het met anderen, of stuur het naar je eigen mail om later nog eens terug te kijken.

Geïnteresseerd in dit project?

Ben je geïnteresseerd in deze kavels, neem dan contact op met Bureau Kaveluitgifte van de gemeente Enschede. Of schrijf je vrijblijvend in via de belangstellendenregistratie voor een woningbouwkavel van de gemeente Enschede.

Jouw droomkavel nog niet gevonden?