Project

Het Leuriks

Start in 
najaar 2022
Type woning 
Vrijstaand
Stadsdeel 
Oost

Uitspraak Raad van State

Op 24 augustus 2022 heeft de Raad van State alle beroepen tegen Het Leuriks ongegrond verklaard! We kunnen daarom nu van start met de voorbereidingen voor de verkoop van de eerste kavels in Het Leuriks. Als je op de hoogte gehouden wilt worden van onze start verkoop, schrijf je dan in als belangstellende via onze website. Én houd deze pagina in de gaten!

Thuiskomen in het groen

Wonen in Het Leuriks is thuiskomen in het groen. Dit project bestaat uit slechts 64 kavels met alle ruimte en vrijheid om jouw droomhuis te realiseren. Je geniet van de rust en ruimte in het prachtige Twentse landschap en tegelijkertijd ben je zo in het bruisende centrum van Enschede. Slechts 11 minuten fietsen om precies te zijn! Daarnaast ben je met de auto zo op de snelweg richting Duitsland. Snel nog even boodschappen doen voor de borrel van vanavond? Winkelcentrum Miro zit om de hoek. Kortom, je kunt gemakkelijk de drukte opzoeken, maar komt altijd weer thuis in de rust en ruimte van het groen!

 

Centraal in de wijk wordt een groene ontmoetingsplek gecreëerd voor spelen, sporten en ontspannen. Deze plek wordt natuurlijk ingericht met allerlei elementen van hout en steen die uitnodigen om te spelen, te sporten of om op te zitten. Het terrein wordt ingeplant en gezaaid met verschillende planten, zoals wilde bloemen, fruitbomen en allerlei struiken. Er zijn twee beken gegraven die zorgen voor de afvoer van het regen- en grondwater en die natuurlijk worden ingericht. Langs de beken en door de omliggende bossen kan een ommetje gemaakt worden met de hond. In het najaar gaan we in de eerste fase van dit project in totaal 32 kavels uitgeven.

Jouw woondroom

Een kavel in Het Leuriks is de eerste stap in het creëren van jouw woondroom in het groen. Jij bent namelijk de opdrachtgever van de bouw van jouw droomhuis. In Het Leuriks willen we landschap en wonen verbinden. Dit vormt de basis voor een groene en duurzame woonwijk. Iedere woning levert een bijdrage aan de kwaliteit van Het Leuriks. Hiervoor heeft de gemeente een beeldkwaliteitsplan vastgesteld.

Het Leuriks ligt in het oosten van Enschede tussen de Gronausestraat, de Keppelerdijk en de Oostweg die een directe verbinding heeft met de N35. Je bent dus met de auto in no-time op de provinciale weg, maar ook het bruisende centrum van Enschede is met de fiets snel te bereiken. Ten noorden en oosten liggen de woonwijken Sleutelkamp en Eekmaat West. Aan de westzijde ligt het landgoed De Leuriks en ten zuiden het landelijk buitengebied Zuid-Eschmarke. Je hoeft je straat maar uit te lopen of je bent in het bos!

Kenmerkend voor Het Leuriks zijn de stevige houtwallen en bospercelen vol prachtige bomen die in het gebied blijven bestaan. Deze unieke groene kenmerken vormen, samen met de van te voren aangelegde greppel op de kavel, het decor voor de nieuwe woonwijk. Tevens wordt op de achterzijde van de kavel door de gemeente een strook met planten en struiken aangelegd. Door de ruim opgezette kavels is er alle ruimte om jouw woondroom in het groen te creëren. Of je nu twee of drie lagen wilt, een intiem en eigentijdse of ruime en landelijke woning: het kan allemaal!

 

alternative text

Geïnteresseerd in dit project?

Ben je geïnteresseerd in deze kavels, neem dan contact op met Bureau Kaveluitgifte van de gemeente Enschede. Of schrijf je vrijblijvend in via de belangstellendenregistratie voor een woningbouwkavel van de gemeente Enschede.

Belangstellendenregistratie
Contact

Interessant?